Toppidrett Ridning

 

Ønsker du å kombinere videregående skole og hest? Da kan dette være noe for deg!

 

I Molde tilbys toppidrett ved to skoler, Romsdal Vgs og Molde Vgs.  Molde Rytterklubb ønsker å være med og legge til rette for at ungdom skal få utøve sporten og samtidig kombinere med utdanning. Passer for ryttere som ønsker å utvikle seg innen for sprang og/eller dressur, med mulighet for å få tilrettelagt trening og undervisning med klubbens trenere på dagtid.

Romsdal VGS

3-årig idrettsfag med toppidrett.  Her vil en få trene i sin idrett i skoletiden. Skolen har grupper med egne lærere i fotball, håndball, ski/skiskyting og individuelle idretter.  Skolen arrangerer 4 – 5 treningsøkter pr. uke fordelt på grunntrening, spesialidrett og aktivitetslære. 

  • Generell studiekompetanse - du kan søke til høgskoler og universitet
  • Kompetanse i idrettsfag – teori og praksis 

Fra høsten 2020 vil det legges tilrette for at elever med valgt toppidrett ridning vil kunne ha 1 trening i skoletiden i uken hos Molde Rytterklubb, med oppfølging av klubbens trener Maria Hagen.

Molde Vgs

Toppidrettsklassetilbudet ved Molde vgs er opprettet for å gi skoleelever på høyt idrettslig nivå det som alltid er knapphetsfaktoren når store treningsmengder og skole skal kombineres: TID. Dette er ivaretatt gjennom at det normale treårige løpet i videregående skole innenfor utdanningsprogram for studiespesialisering er fordelt over fire år. Et unikt samarbeid med Møre og Romsdal Idrettskrets gjør at den organiserte idretten på klubb-, krets-, regional- eller landslagsnivå har ansvaret for idrettsdelen av opplegget, mens Molde vg skole sørger for at elevene får et fullverdig vitnemål fra utdanningsprogram for studiespesialisering.